Everesting Challenge 19 juni 2021

Everwattes? Everesting! Een uitdaging die knotsgekke fietsers aangaan als ze echt alles al eens gedaan hebben. Wat het is? Eigenlijk is het heel makkelijk, je maakt een fietsrit met in totaal hetzelfde aantal hoogtemeters als de Mount Everest heeft. Dit betekent dat je rit uit 8.848 hoogtemeters bestaat. Om het even tastbaar te maken, dat is 553x de Maeslantkering op en af, 46x de Camerig of 8,5 keer de Alpes ‘d Huez. En dat laatste is precies wat wij als team gaan doen.

Hoe we dit gaan doen?
Nou, we reizen niet af naar Frankrijk. Want we verwachten niet dat dit mag op 19 juni. Wij doen dit allemaal digitaal. Dankzij een indoortrainer van Wahoo en de software van Zwift kunnen we deze challenge aangaan.

Wie zijn wij?
En misschien nog wel belangrijker, wat voor fietsers zijn wij:
Allereerst Toon Overtoom, de motor van de groep. Toon fietst 5 jaar en houdt het liefst zijn fietsvrienden uit de wind. Als echte Bourgondiër is toon niet vies van een tussenstop met koffie en appeltaart.
Dan Timo Raus. De beste man schijnt een racefiets te hebben. Maar wanneer je het aantal kilometer ziet dat hij per jaar fietst dan vraag je jezelf af of hij niet beter ploegleider kan worden.
Verder met Tim Timmers. Zo’n zelfbenoemde kopman die het liefst geen meter op kop rijdt. Z’n fiets helemaal volgegooid met handige tellertjes en dingetjes. Maar daar ga je niet harder van.
Tot slot Viktor Vijverberg, de wegkapitein. Geen signaal wordt gemist door Viktor. Paaltje, links, recht, achter! Viktor heeft aan het einde van een rit geen stem meer over.

Wat is ons doel?
We doen dit natuurlijk niet voor niks. 6 oktober beklimmen wij samen met 300 anderen de Toumalet. Dit allemaal om zoveel mogelijk geld op te halen voor Team Westland. Met dit geld steunen zij regionale kanker gerelateerde doelen. 
Met onze actie willen we graag elke hoogtemeter gesponsord hebben. En dat voor minimaal € 1,- per hoogtemeter. Zo doen al die hoogtemeters toch wat minder pijn.

Wat heeft u er aan om ons te sponsoren?
Natuurlijk steunt u een goed doel waarbij 100% van het geld wordt geïnvesteerd in het onderzoek naar de ziekte kanker. Maar wij willen u graag iets meer bieden. Iedereen die minimaal € 10,- doneert maakt kans op een aantal prachtige prijzen. Daarnaast krijgt degene die het hoogste bedrag doneert een gesigneerd Alpecin Fenix tenue door Mathieu van der Poel
.

Hoe kunt u doneren?
Wanneer u een aantal hoogtemeters wilt doneren dan kan dit heel simpel.

Klik op de onderstaande link en kies bij 'support deelnemer': Everesting Challenge.
Op deze manier wordt het geld bij onze challenge opgeteld.

Link:
https://www.teamwestland.nl/meedoen/deelnemer-sponsoren/

Waar kunt u ons 19 juni volgen?
Cafe De Slimmerick is zo gastvrij om ons te ontvangen. Dus mocht u zin hebben om te kijken, neem dan gelijk een drankje op het terras. En houd natuurlijk rekening met alle geldende corona maatregelen. 

 

Let op: 
Dit is een particulier initiatief van een aantal deelnemers van Team Westland. Deze actie vindt geheel buiten de verantwoordelijkheid van Team Westland plaats. Team Westland aanvaardt zodoende geen enkel risico dan wel aansprakelijkheid. Een eventueel saldo van deze actie komt geheel ten goede van Team Westland.