Dankzij de mooie donatie hebben we zoveel mooie dingen kunnen doen:

- Een super gezellig kerstbrunch
- We konden hele mooie electrice stoelen aanschaffen. En goede en perfecte producten voor de behandelingen die we in de kamer verzorgen.
- Toen hadden we een ontzettend mooie verwendag op de wereld kankerdag. Iedereen kreeg het completen pakketeen heerlijke massage, de pedicuur, een heerlijke gezichtsbehandeling met make up en als laatste nog even naar de kapper. En dat alles onder het genot van een heerlijk drankje en lekkere hapjes. En niet alleen voor de patiënten maar ook voor de naasten, want kanker heb je niet alleen maar treft het hele gezin.
- We konden spullen aanschaffen voor speciale dingen te doen zoals met een groep mood boards maken.
- We konden meer dan 2000 dames die getroffen zijn door borstkanker blij maken met gehaakte en gebreide protheses en harten kussentjes. En deze konden ze gratis ophalen of opgestuurd krijgen. Dankzij de donatie konden we mooi en goed garen aanschaffen.

 

Een mooi stukje van een patient over de brei prothese

Liever gehaakt dan siliconen
Vrouwen kiezen bewust voor een gehaakte borstprothese in plaats van een losse siliconen prothese. Een van die vrouwen is Ilona Wilemsen (45 jaar), ze mist één borst na een volledige borstamputatie in april dit jaar. “Direct na de operatie kon ik door het gevoelige litteken nog niet gelijk een losse siliconen prothese gebruiken”, vertelt Ilona. Via een goede vriendin, die ook borstkanker heeft, kreeg ik de tip voor de zachte gehaakte borstprothese van katoen. Deze kon ik wel direct in doen. Ik heb nu ook een losse siliconen prothese maar van de zeven dagen in week draag ik zes dagen de gehaakte prothese. Ze zitten lekkerder, zijn lichter en door het warme weer waren de siliconen erg zweterig.”

“Bovendien kan de gehaakte borst in mijn eigen BH”, vervolgt Ilona. “Voor mijn siliconen prothese heb ik een speciale BH nodig, die zijn best duur en ze zien er oubollig uit. Ik ben nog jong en wil ook een sexy BH. Door de gehaakte borst durf ik ook weer een decolleté te dragen. De speciale BH voor mijn siliconen prothese is veel te groot, de rand komt boven mijn T-shirt uit.”

Comfortabel en hygiënisch
“Borstkankerpatiënten zijn heel blij met de gehaakte borst, als ze eenmaal een paar hebben besteld komen ze terug voor meer exemplaren”, zegt Brigitte. “Voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd is een ‘halve vorm’ beschikbaar. Ze kunnen met vulling en al zelf gewassen geworden in de wasmachine, ze voldoen dus aan het hygiëne-beleid. Ook zijn er gehaakte borsten waarmee gezwommen kan worden. ‘Zwemmers’ noemen we deze speciale gehaakte borsten en vrouwen bestellen ze in de kleuren van hun bikini”, vertelt Brigitte met een glimlach.

In alle kleuren, maten en met of zonder tepel
De gehaakte borsten zijn gratis. Vrouwen kunnen ze komen ophalen in de Inloopkamer of online bestellen”, legt Brigitte uit. “Sommige vrouwen komen al voor de borstoperatie naar ons toe.” Op het bestelformulier kunnen ze aangeven welke maat, kleur en zelfs met of zonder tepel. We krijgen ook aanvragen uit het buitenland. Onlangs nog naar een vrouw uit Spanje die op een berg woont, ze heeft zelfs foto’s gestuurd van de postbode die ze naar boven kwam brengen. Ook hebben we een paar prachtige donker gekleurde borsten gehaakt voor een vrouw uit Zuid-Afrika. Ze gaan dus echt overal naar toe.”


Dit alles was niet mogelijk geweest als wij deze donatie niet hadden gekregen, iedereen die zich voor team westland inzet waardoor wij dit voor de patiënten kunnen doen

ECHT SUPER BEDANKTnamens ons team maar ook van alle bezoekers van de inloopkamer.