Maken van hartenkussens voor vrouwen met borstkanker

Project:
Waar zijn Hartenkussentjes voor: Voor vrouwen en mannen die de diagnose borstkanker te horen krijgen en daar de behandeling voor moeten ondergaan.

Waarom een Hartvormig kussen?

De vorm ondersteunt de borst en kan de pijn van het trekken van de hechtingen verzachten. Het past onder de arm waardoor het de druk, zwellingen en schouderpijn kan verlichten. Het past ook onder de veiligheidsgordel in de auto om schokken en per ongeluk stoten te verzachten. Het Hart zelf herinnert je eraan dat je niet alleen bent en dat er mensen zijn die aan je denken! De American Woman Club Den Haag maakt een groot hart kussentje voor onder de arm en een kleiner hart kussentje: voor onder de veiligheidsgordel. Deze hartenkussensetjes worden dan verdeeld over drie ziekenhuizen: St. Antoniushove in Leidschendam, het LUMC in Leiden en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Maar helaas kan American Women Club in Den Haag niet alle aanvragen voor de setjes vervullen.

Vanuit de ziekenhuizen is er veel vraag naar, en de vrouwen zijn er zo blij mee, zelfs ook een enkele man.

 

Wat we nodig hebben om de kussentjes te maken en te verpakken is:

Katoenen stof
Hypoallergene vulling
Lintrollers om de kussentjes schoon te maken van de vulling (Action)
Plastic zakjes om de twee kussentjes in te doen
Rose lint om er omheen de toen met een kaartje eraan waarom.(Action)
En witte vuilniszakken waar precies 8 setjes in passen.

De totale onkosten zouden neer komen op +/- € 650 per jaar waar ongeveer (250 grote harten en 250 kleine hartjes uit gemaakt kunnen worden.

Het Hartkussen project is gestart door de American Women’s Club in Denemarken