Ronald McDonaldhuis

Het Ronald McDonald Huis is er voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het Juliana Kinderziekenhuis verblijven. Zij beschikken over 6 slaapkamers met ieder een eigen badkamer en een gezamenlijke woonkamer, keuken en wasruimte. Zo kan het “normale” leven toch nog een beetje doorgaan. Wij ontvangen geen subsidie en zijn geheel afhankelijk van sponsoren en donateurs. De kamerovernachtingen kosten gemiddeld € 75,00 maar de gezinnen betalen € 15,00 per nacht. Indien ook dit een probleem is hebben we hiervoor een regeling want geld mag nooit een reden zijn om niet dicht in de buurt van je zieke kind te zijn.

In het Reinier de Graaf Gasthuis hebben zij ook een Ronald McDonald Huiskamer zodat de ouders heel even aan de ziekenhuissfeer kunnen ontsnappen. Ook beheren wij daar de jeugdlounge en de speelkamer. 

Dit alles doen zij met de hulp van 120 vrijwilligers die 365 dagen per jaar van 09.30 tot 21.30 uur aanwezig zijn om het huis schoon en fris te houden maar ook een luisterend oor zijn voor de ouders als daar behoefte aan is.