Veel gestelde vragen

Over deelnemen:

Hoeveel kilometer is de beklimming van de Col du Tourmalet?
Vanaf Luz Saint Sauveur tot de top van de Tourmalet is het 18 kilometer. Tot op zekere hoogte bepaal je als deelnemer zelf hoeveel kilometer je aflegt: als fietser, loper of wandelaar beklim je de Col du Tourmalet in ieder geval 1 keer en maximaal 4 keer.

Hoe hoog is het, wat is het stijgingspercentage?
De Tourmalet is 2115 meter hoog, gemiddeld stijgingspercentage is 7,7% en het maximale stijgingspercentage is 13%.

Kun je als beginner meedoen?
Ja, als je voldoende conditie hebt en trainingskilometers hebt gemaakt.   

Wat is de minimum leeftijd voor deelname?
De minimum leeftijd is 16 jaar. Deelnemers jonger dan 18 jaar mogen alleen meedoen onder verantwoordelijkheid en begeleiding van hun wettelijke vertegenwoordiger. 

Wat is een gedenkkei
Een kei waarin je jouw persoonlijke boodschap kunt laten graveren. Je kunt een kei van jezelf naar boven brengen maar ook een Buddykei naar boven brengen. Klik hier voor meer informatie: www.teamwestland.nl/meedoen/gedenkkei

Waarom een trui?
Elke dag in Frankrijk hebben we een andere trui. Deze truien worden bij het ontbijt en diner gedragen door deelnemers én begeleiders. Op 6 oktober dragen de niet-deelnemers de trui de hele dag. Door deze truien te dragen haalt Team Westland sponsorgeld binnen.

Over de inschrijving:

Wat zijn de kosten voor deelname?
Het inschrijfgeld bedraagt € 155,-. Dat is inclusief Tourmalet tenue.
De verblijfskosten zijn € 550,-.  Dat is voor verblijf in het huisje op de camping, inclusief ontbijt en diner.
Reiskosten, deelnamekosten aan Team Westland activiteiten of evt. extra trainingen en kosten die verbonden zijn aan een actie die door de deelnemer zelf georganiseerd zijn, zijn voor eigen rekening.

Wat is het inschrijfgeld als ik al een tenue heb?
Het inschrijfgeld is in dat geval € 50,-.

Hoeveel geld moeten deelnemers ophalen?
Het beklimmen van de Tourmalet met Team Westland is een sponsor-event. Deelnemers betalen inschrijfgeld en zorgen daarnaast voor een minimale sponsoropbrengst van € 1.500,- per deelnemer. 

Mag je met een e-bike meedoen?
Gebruik van e-bike is niet toegestaan.

Wanneer ben ik ingeschreven?
Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld en je inschrijfgeld betaald hebt.

Wat wordt verstaan onder een begeleider en wanneer moet ik die opgeven?
Iedere deelnemer mag één begeleider opgeven. Deze begeleider is geen deelnemer en mag ook niet de Tourmalet op 6 oktober beklimmen. De begeleider moet bij inschrijving van de deelnemer opgegeven worden. Reis- en verblijfkosten voor de begeleider zijn voor eigen rekening.

Ik wil een begeleider opgeven. Wat is de minimum leeftijd?
Minimum leeftijd van de begeleider is 18 jaar.

Ik moet mij afmelden voor deelname. Hoe doe ik dat en krijg ik geld terug?
Stuur een email naar info@teamwestland.nl. Het inschrijfgeld wordt niet terugbetaald, het bestelde tenue wordt wel uitgeleverd. Als je je afmeldt vóór 30 mei worden de betaalde verblijfskosten teruggestort. Bij latere afmelding vindt geen restitutie meer plaats. Sponsorgelden worden niet teruggestort.

Wat moet ik verder inleveren bij Team Westland?
Als je je inschrijft vragen we een foto van jezelf en eventueel kun je je motivatie om mee te doen hierbij vermelden. De foto wordt in onze fotogalerij op de website geplaatst. Daarnaast moet je een medische vragenlijst invullen die verstrekt wordt. Alleen goedgekeurde deelnemers mogen deelnemen aan de beklimming van de Col du Tourmalet.

Waarom is medische goedkeuring nodig?
Het evenement vindt plaats in Frankrijk en daar moet je bij deelname aan een sportief evenement een medische verklaring hebben. Beklimming van de Col du Tourmalet of je dat wandelend, hardlopend of fietsend doet, vergt inspanning van je hart. Je ontvangt van ons een specifieke medische vragenlijst om in te vullen en indien nodig een uitnodiging voor een keuring. Het resultaat van de keuring en het niet inleveren van de medische vragenlijst kunnen aanleiding zijn om je uit te sluiten van deelname.

Over het verblijf:

Wanneer is het?
De beklimming van de Col du Tourmalet is woensdag 6 oktober 2021.

Hoe lang is het verblijf in Frankrijk?
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze op zaterdag 2 of zondag 3 oktober aankomen op de camping en minimaal tot donderdag blijven. De huisjes zijn van zaterdag tot zaterdag gehuurd.

Waar is het verblijf?
Team Westland huurt huisjes op Camping Les 3 Vallées in Argèles Gazost.

Wat zijn de kosten?
€ 550,- per persoon, ongeacht de lengte van het verblijf. In dit bedrag is de huur van de huisjes, verzorging tijdens de week en ontbijt en diner inbegrepen, alsmede een aantal consumpties en vervoer van je fiets en je bagage naar Frankrijk.

Wat moet ik zelf regelen?
Je moet zelf je reis naar Frankrijk regelen. Wat je verder mee moet nemen krijg je op een deelnemersavond te horen.

Over het Tourmalet tenue:

Verandert het Tourmalet tenue jaarlijks?
Nee, het Tourmalet tenue verandert niet. Heb je al een tenue en ga je voor de tweede keer mee dan hoef je geen nieuw tenue te bestellen.

Wat zijn de kledingmaten van het Tourmalet tenue?
Zie www.36cycling.com voor het merk van het Tourmalet tenue. De kledingmaten zijn hier te vinden: www.teamwestland.nl/meedoen/teamoutfit

Ik heb al een tenue, maar wil een compleet nieuw tenue bestellen
Vul dan 'nee' in bij de vraag: Heeft u een Tourmalet tenue.

Ik wil een shirt korte mouw of koersbroek los bestellen
Vul de extra bestelling + maat in bij het veld 'Opmerking'.
Je shirt of broek moet je dan bij het ophalen betalen.

Ik weet de maat van het Tourmalet tenue niet zeker
Vul in welke maat je denkt te hebben. Op de eerste deelnemersavond kan er gepast worden. Alleen als je gepast hebt kun je nog je maat aanpassen. Zie www.36cycling.com voor het merk van het Tourmalet tenue. De kledingmaten zijn hier te vinden: www.teamwestland.nl/meedoen/teamoutfit

Over sponsorgeld:

Hoeveel geld moeten deelnemers ophalen?
Het beklimmen van de Tourmalet met Team Westland is een sponsor-event. Deelnemers betalen inschrijfgeld en zorgen daarnaast voor een minimale sponsoropbrengst van € 1.500,- per deelnemer. De organisatie kan een deelnemer die niet de minimale sponsoropbrengst heeft binnengehaald uitsluiten van deelname.

Hoe kan ik sponsorgeld binnen halen?
Je kunt geld binnenhalen met acties die je organiseert en/of door familie/buren/vrienden/… te vragen of zij je willen sponsoren. Op de deelnemersavonden worden ook voorbeelden gegeven van acties en manieren om geld binnen te halen. Werving van sponsoren/acties én trainen kosten beiden tijd. Begin dus tijdig met je sponsoracties. 

Ik heb problemen om sponsorgeld binnen te halen
Heb je al veel mensen gevraagd je te sponsoren, maar komt er weinig geld binnen, neem dan contact op met één van de bestuursleden. Wij kunnen je advies geven en kijken of we je ergens bij kunnen helpen.

Hoe kan iemand geld doneren?
Via de website (via Ideal) of via rechtstreekse storting op de rekening van Team Westland. Door op het sponsorformulier op jouw naam te klikken komt het geld op jouw naam te staan. Bij een rechtstreekse storting moet de sponsor jouw naam bij de overschrijving vermelden.

Hoe kan ik zien wie mij gesponsord heeft?
Als iemand je sponsort via onze website (via Ideal) dan ontvang je automatisch direct een mailtje met het gesponsorde bedrag en de naam van de sponsor. Als er rechtstreeks op de rekening gestort wordt én jouw naam is erbij vermeldt, dan ontvang je een mailtje hierover. Dit is geen automatische verwerking, vandaar dat je dit bericht enige tijd na de storting pas ontvangt.

Mijn sponsor heeft vergeten mijn naam te vermelden
Stuur een mail met de naam van de sponsor naar info@teamwestland.nl

Ik heb een bedrijf dat mij wil sponsoren. Hoe gaat dat in zijn werk?
Het bedrijf kan via de website via Ideal sponsoren. Als het vakje bedrijf aangeklikt wordt, krijgt het bedrijf automatisch een factuur. Team Westland is BTW-plichtig, dus bovenop het bedrag dat het bedrijf invult komt nog BTW.  Voor facturen van Ideal betalingen staat geen minimum bedrag.

Het bedrijf wil/kan niet via Ideal sponsoren en wil een factuur (bedrag vanaf 250 € excl BTW)
Laat het bedrijf een sponsorkaart invullen. Team Westland is BTW-plichtig, dus bovenop het bedrag dat het bedrijf invult komt nog BTW. Mail de sponsorkaart naar info@teamwestland.nl en wij zorgen ervoor dat het bedrijf een factuur ontvangt. Geef je sponsor aan dat er pas na ontvangst van de factuur betaald moet worden. Omdat de sponsor bij jouw bekend is krijg je geen mail wanneer de factuur betaald is.

Het bedrijf wil/kan niet via Ideal sponsoren en wil een factuur (bedrag minder dan 250 € excl BTW)
Het bedrijf kan het sponsorbedrag storten op de rekening van Team Westland.  Vanwege het grote aantal sponsoren kunnen er voor bedragen tot 250€ (excl BTW) echter geen handmatige facturen gemaakt worden. Team Westland heeft een ANBI status. De sponsor kan het afschrift van de overboeking als bewijs voor de gift gebruiken. De sponsor wel vragen om jouw naam bij de overboeking te vermelden.

Ik heb contant geld van een actie. Waar kan ik dat inleveren?
Stuur een mail naar info@teamwestland.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Hoe weet ik hoeveel ik al opgehaald heb?
Op de website wordt niet bijgehouden hoeveel iedere deelnemer al heeft opgehaald. Hou zelf een lijst bij met daarop de sponsoren waarover je een mail ontvangen hebt, de sponsorkaarten die je ingeleverd hebt en het contante geld dat je ingeleverd hebt. Wij houden ook de stand per persoon bij, maar die wordt verder niet inzichtelijk gemaakt.