Cindy Jongmans

Ik ben cindy jongmans, ik ga voor de eerste keer mee dit jaar met Team Westland. Ook wij kregen kanker, net zoals veel mensen van veel te dichtbij mee. 
In 2012 hebben wij afscheid moeten nemen van ons zoontje Milo... die de ziekte niet mocht winnen. En nu al langer niet meer onder ons is als dat hij oud mocht worden.
En in 2016 moesten we  nogmaals in de familie afscheid nemen, afscheid van Jan Huybers, eigenaar van De Vogelkelder. Beide met nog zoveel ideeën en plannen en worden nu zo ontzettend gemist. 

Het gegeven dat Tjarda een vriendin van je zus, die meegekregen situatie vorm geeft door in 2019 een herdenkingskei mee te nemen, en je meeneemt als het ware in de tocht naar boven, de Tourmalet op, heeft ons bijzonder geraakt. 

Bij de uitreiking van de cheques aan de goede doelen en instellingen gerelateerd aan kanker heb ik mee mogen maken wat er bereikt wordt door Team Westland, en hoe gepassioneerd iedereen op zijn eigen expertises is, om een verandering teweeg te brengen voor diegene die te maken krijgen met kanker. 

Het enorme enthousiasme en gedrevenheid om van elke actie een succes te maken is geweldig om mee te maken. De saamhorigheid, de herkenning en het delen van verhalen; het is al een kado op zich. 

Ik kijk er ontzettend naar uit om met mijn zus Marianne en Tjarda en die hele groep mensen met alle positieve energie, ook iets te kunnen betekenen om te zorgen dat we kanker in de nek kunnen blijven hijgen. Want hopelijk kunnen we onder andere een start van een nieuwe behandeling realiseren, of een betekenisvol vervolg, maar elke positieve toevoeging op welk vlak dan ook aan die rotziekte is een overwinning.