Gert van der Houwen

Wie ben je?
Gert van der Houwen

Wat is je motivatie om mee te gaan met Team Westland?
Zoveel mogelijk geld ophalen voor Team Westland, ter bestrijding van kanker.

Ik ben heel trots dat ik voor Team Westland mag fietsen. De beklimming op de fiets van de Tourmalet is een enorme uitdaging. Absoluut 1 die hoog op mijn bucketlijst staat.
Als je ziek bent, dan is er slechts 1 ding wat er op de bucketlijst staat en dat is gezond worden. Zelf ben ik vrij ernstig ziek geweest van een chronische ziekte, dat startte ruim 48 jaar geleden. Er is bij mijn bed gewaakt en de levensverwachting was niet echt hoog. Maar dat heeft gelukkig heel anders uitgepakt. Op mijn veertigste verjaardag heb ik dat uitgebreid gevierd en binnenkort gaan we mijn zestigste verjaardag weer groots vieren. Na 48 jaar wordt de ziekte en eventuele gevolgen nog regelmatig gecontroleerd, maar het gaat beter dan ooit. De wens om gezond te zijn staat nog altijd hoog op mijn bucketlijst. Maar gelukkig zijn er heel veel andere dingen bijgekomen, zoals nu de beklimming van de Tourmalet met Team Westland.
Op 22 februari 2020 word ik zestig en hou ik een feest met daarbij een leuke actie voor Team Westland. Daarna is het nog een paar maanden trainen voor de beklimming van de Tourmalet. Ik hoop dat velen van de klim mogen genieten en mij helpen met mentale, fysieke (duwtje in de rug) en financiƫle steun voor Team Westland.
In onze familie zijn er dierbaren veel te vroeg gestorven aan kanker, maar ook die daar gelukkig van hersteld zijn. In memoriam draag ik mijn kei mee voor mijn vader Cor en schoonmoeder Ineke die geveld zijn door deze vreselijke ziekte.

Voor de hoeveelste keer ga je mee?
Eerste keer

Ga je op 17 juni 2020 wandelen, hardlopen, wielrennen of mountainbiken en Wat verwacht je daarvan?
Wielrennen

Wat verwacht je verder dit jaar van Team Westland?
Dat het net zo mag slagen als de afgelopen jaren. Super wat jullie doen.