Helma Bekker

Mijn naam is Helma Bekker-Alsemgeest en ik woon in Doornenburg (Gelderland). Ik mag de Col du Tourmalet met Team Westland beklimmen omdat ik tijdens mijn eerste echte wandeling op Mallorca, nog geen 2 jaar geleden, een geweldige man heb ontmoet. Jan Alsemgeest uit Schipluiden, waarmee ik vele mooie wandelingen heb mogen maken. In 2019 zouden wij de Tourmalet voor de 1e keer gaan bewandelen samen met Jans broer, Fer. Jan heeft zich met hart en ziel ingezet voor dit doel, vele sponsoren geworven, maar kreeg in mei 2019 zelf de diagnose ongeneeslijke slokdarmkanker. Door de behandeling konden we niet afreizen naar Frankrijk. Jan moest zijn eigen pad bewandelen en ik mocht aan zijn zijde lopen, een intense tijd. Vanaf september 2019 zijn onze wegen gescheiden, toen was er het afscheid van elkaar en Jans afscheid van het leven…

Met mijn deelname wil ik een steentje bijdragen in de hoop dat de prognoses beter worden en de ziekte draaglijk mag zijn en natuurlijk de wens dat deze ziekte in de toekomst te genezen zal zijn. 

Jan vond het geweldig toen hij hoorde van mijn plan, dat ik het herdenkingssteentje naar boven wil brengen. Samen met mijn vriendin Elly, en nu inmiddels ook samen met mijn schoonzussen en zwager (Jet, Lida en Hans). En dat gaan wij doen, de Col du Tourmalet trotseren! Ik doe dit ter nagedachtenis aan een schitterend mens, mijn grote liefde, mijn Jan!

Ik verwacht dat het bedwingen van de Tourmalet zwaar zal zijn; fysiek en zeker mentaal. Maar dan denk ik aan de mensen die getroffen zijn door de ziekte, die dagelijks moeten leven met dat gegeven, en natuurlijk aan die mensen waarbij het lot besliste... 

In 2019 hebben mijn zwager Willem en schoonzus Jet onze keitjes naar boven gebracht, samen met Fer. Na hun verhalen, de WOS-filmpjes (kippenvel!) en ook na de avonden die ik nu heb meegemaakt met Team Westland, verwacht ik dat het een heel bijzonder jaar zal worden samen met hen en alle mede-trotseerders en allen die naar Frankrijk afreizen. Het gevoel wat ik heb is het best met de woorden groots, oprecht, warm en verbondenheid te omschrijven.