Jeannette van Deventer

Wie ben je?
Ik ben Jeannette van Deventer, 52 jaar en getrouwd met Peter Zwaan. Geboren en getogen in 's Gravenzande en woon nu al ruim 13 jaar in Naaldwijk. Een Westlandse in hart en nieren!

Wat is je motivatie om mee te gaan met Team Westland?
Ik volg Team Westland al jaren en dat ik ook een keer die berg op zou gaan stond vast. Kanker gaat als een rode draad door onze familie, in alle generaties komt het voor. Mijn vader heeft zijn vader, 2 zussen en een broer aan kanker verloren en heeft er zelf een paar geleden ook mee te maken gehad. Twee broers van mijn moeder hebben kanker gehad, mijn schoonzus heeft jaren geleden op jonge leeftijd kanker gehad en er is een erfelijk gen borst- en eierstokkanker in de familie. Bij mijn vader kwam een zeer erfelijk gen darmkanker naar boven, wat inhoudt dat ik elke 3 jaar een darmonderzoek krijg. We hebben al een vriendin op jonge leeftijd verloren en op dit moment is een vriendin herstellende van een loodzware kuur. Zij heeft een vorm die maar 1 op de 100.000 voorkomt en niet operabel is, nu is het afwachten of de kuren hun werk hebben gedaan. Ik ging wekelijks met haar mee en dacht, 2020 ga ik die berg op! 
Ik heb gekozen voor Team Westland omdat het geld heel goed besteed wordt, je weet waar het heen gaat en er is een enorme saamhorigheid.

Voor de hoeveelste keer ga je mee?
1e keer. 

Ga je op 17 juni 2020 wandelen, hardlopen, wielrennen of mountainbiken en Wat verwacht je daarvan?
Wielrennen, ik verwacht dat het een pittige klim wordt maar vooral een hele mooie bijzondere belevenis.

Wat verwacht je verder dit jaar van Team Westland?
Dat het een mooie bijzondere week wordt en dat er ontzettend veel geld wordt opgehaald.