Jet Alsemgeest

Hallo allemaal,

Ik ben Jet Alsemgeest-van Vliet woonachtig in Schipluiden, samen met 2 schoonzussen, vriendin en zwager hebben wij ons aangemeld bij Team Westland om Col de Tourmalet te bewandelen en sponsorgeld bijeen te brengen om kanker de wereld uit te helpen.

In 2019 hebben wij, Willem en ikzelf de berg beklommen voor onze zieke broer/zwager Jan  om zijn steentje bij de gedenksteen te leggen. Het  was indrukwekkend, maar Jan had al het voorwerk gedaan. Nu ga ik zelf aan de slag.

Waarom ik meedoe met Team Westland?

Afgelopen jaar deden er 2 zwagers, Fer en Jan mee, maar door ziekte kon Jan helaas de berg niet beklimmen. Op het allerlaatste moment moest hij afhaken omdat hij te ziek was van de chemo.

Jan is helaas eind september overleden aan slokdarmkanker.  De kanker komt redelijk veel voor in onze familie aan beide kanten. En ook in diverse vormen zoals: Hodskin, Kahler, slokdarmkanker, longkanker, alvleesklierkankerom er maar een paar te noemen. Vriendinnen, vrienden zijn we eraan verloren. En op mijn werk kom ik het ook tegen bij collega’s en cliënten. Maar we zien en horen ook dat er steeds meer geneesmogelijkheden zijn. Jammer genoeg nog niet voor iedereen. Soms maakt het je bang, wanneer slaat het weer toe. We moeten verder met ons leven en we horen en zien dat er steeds meer vormen genezen kunnen worden. De kosten zijn enorm door al het apparatuur wat nodig is om diepgaande onderzoeken te verwezenlijken.

De opbrengst komt helemaal ten goede aan regio gebonden projecten/onderzoeken, waar de doctoren zelf een verzoek voor in kunnen dienen. Het mooie is dat de doctoren uit de regio zelf de cheque in ontvangst komen nemen en gelijk uitleggen waar het aan besteed gaat worden voor welk onderzoek of welk apparatuur er hard nodig is om verder onderzoek mogelijk te maken. Soms lopen of fietsen de doctoren zelf ook mee.

Het gaat dus niet op de grote hoop waar we vervolgens niets meer van horen.

Ik wil graag mijn steentje hieraan bijdragen om kanker de wereld uit te helpen, dus ik ga de Tourmalet 18 km bewandelen voor alle familieleden en vrienden die we helaas moeten missen door deze ziekte, voor iedereen die geen reserve tijd kregen en voor alle familieleden die nog in reservetijd bij ons zijn en tegen de ziekte vechten. 

Met z’n allen zijn we sterk en maken we een vuist tegen kanker.

Help u ook mee???

Lieve groet,

Jet Alsemgeest- van Vliet

Schipluiden