John van de Hoeve

Ik ben John van de Hoeven. Ik ben als uroloog sinds 2003 werkzaam in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Mijn aandachtsgebied is de oncologische urologie en heb hierdoor beroepshalve veel te maken met mensen met kanker. Mijn specifieke aandachtsgebied is het behandelen van mannen met prostaatkanker en dan met name de operatieve behandeling door met behulp van de Da Vinci operatierobot.

Ik heb aan de basis gestaan van de oprichting van het Prostaatkankercentrum van de ReinierHagaGroep en hierbij veel te maken gehad met Team Westland. Ik heb gezien hoe belangrijk de sponsoring is voor de kwaliteit van de patientenzorg. We kunnen de patiënten hierdoor zoveel meer en betere zorg bieden. Door sponsoring door Team Westland de afgelopen drie jaar is het mogelijk geweest onze zorg tot een van de beste van Nederland uit te bouwen, er werd een echo-mri fusiesysteem aangekocht om laagdrempelig en zeer gericht prostaatweefsel te kunnen afnemen en er werd bijvoorbeeld een bijdrage gedaan aan wetenschappelijk onderzoek naar prostaatkanker. 

Bij de contacten met Team Westland onder andere op de informatieavonden en bij de acties zag ik ook de saamhorigheid van eenieder die bij TW betrokken is en hoeveel steun men aan elkaar heeft. Door mee te fietsen wil ik teken geven van de enorme waardering die ik als dokter maar vooral als mens heb voor al deze inzet en acties.