Liesbeth van Zanten

Ik ben Liesbeth van Zanten uit Naaldwijk. Dit jaar ga ik voor de vierde keer mee, een keer ging ik als supporter, twee keer als fietser en nu als wandelaar. Dit keer loop ik voor mijn vader Aad. Hij gaat zelf voor de eerste keer mee als deelnemer samen met zijn vrouw Mariya.

Toen ik in 2019 de berg op fietste voor de moeder van een vriendin, was tegelijkertijd mijn vader ziek, dus reed ik plotseling ook voor hem. Boven aangekomen op de Tourmalet hoorde ik dat zijn darmoperatie geslaagd was.

Zijn darmtumor kwam aan het licht door het bevolkingsonderzoek, hij werd geopereerd en was weer genezen. Dit alles ging best snel, waardoor hij zichzelf nooit echt als een patiënt gezien heeft en lekker nuchter is. Toch heeft het mij best even beziggehouden.

De alternatieve TW dag vorig jaar maakte echter op hem zoveel indruk dat het ons heeft doen besluiten om met elkaar te wandelen: want dat je ook kan genezen van kanker is iets dat ook zeker benadrukt mag worden, daar doen we het voor!
Met mijn sokkenactie #hartvoorteamwestland probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen om zo mijn steentje bij te dragen.