Marja Brabander

Hallo, mijn naam is Marja Brabander, ik ben 51 jaar oud en woon in Poeldijk

Vorig jaar was een bijzonder jaar. In dat jaar is mijn vader overleden aan slokdarmkanker en onze vriend Geert vd Zande is overleden aan een hersentumor. In april 2018 werd Geert ziek en in september mijn vader. Zij konden elkaar van verjaardagen en andere gezellige uitjes met elkaar.

Terwijl ze beiden aan t strijden waren , operaties, chemo's en bestralingen ondergingen hebben ze ook altijd naar elkaar geïnformeerd. Na een tijd van hoop en vrees overleed eerst Geert (53) in maart en daarna mijn vader in juni (80).

Ondanks mijn vader's hoge leeftijd was hij nog heel fit en fietste nog het hele Westland in het rond voordat hij ziek werd. Hij was de 7e uit een gezin van 14 kinderen die aan kanker overleed.

Aangrijpend is het om te zien hoe 2 sterke, positieve mannen steeds meer dingen moeten opgeven, steeds zwakker worden, en uiteindelijk de strijd niet winnen.

Samen met Judith (Geert zijn vrouw) gaan wij voor de eerste keer de Tourmalet wandelen.

En zo hopen we, met het geld dat we ophalen, een klein beetje bij te dragen aan steeds beter kansen op genezing van deze slopende ziekte.

Mijn verwachting is dat het een intense week word, waar we met elkaar de uitdaging aangaan, onderweg dingen  kunnen delen maar vooral positief naar de toekomst kunnen kijken!!