Evert Rimmelzwaan

Mijn naam is Evert Rimmelzwaan, geboren en getogen in Midden Delfland, Schipluiden. Heb wel een sterke binding met het Westland. Mijn echtgenote is [was] een rasechte Wateringse.

Hoeveel keer doe je mee met team Westland.
Dit is de eerste keer dan ik met team Westland op stap ga.

Waarom doe je mee ?
Ik heb helaas flink kennis gemaakt met kanker. Mijn zwager Hen, Mijn schoonzus Mieke, mijn schoonzus Sjaan en niet in de laatste plaats na een gevecht van 5 jaar is mijn vrouw Ans op 13 oktober 2021 aan kanker overleden.

Dan komt er een soort oerkracht naar boven om hier iets aan te doen. Dan is een team Westland een prima kapstok om je motivatie aan op te hangen.

Ik heb al een paar activiteiten mee gedaan en het voelt goed. Ik heb een soort familiegevoel , je bent welkom Je hebt ook een gezamenlijke vijand. Je kunt iets positief veranderen en dat voelt goed. Ik wil graag die berg beklimmen.

Ik heb wel een klein probleempje bij die berg. 5 jaar gelden Kreeg ik de diagnose Parkinson en dat geeft beperkingen. Vorig jaar merkte ik dat het fietsen in de groep met de racefiets steeds meer moeite koste, het inwendige motortje ging steeds minder vermogen geven. Ik kon mijn maatjes niet meer bijhouden.

Op dringend advies van mijn neurologische begeleiding heb ik moeten besluiten om mijn racefiets weg te doen en een speedbike te kopen. Dat is een prima beslissing geweest. Ik kan weer meerijden en dat geeft een heel fijn gevoel. Consequentie is wel dat ik ga proberen om met die speedbike boven te komen en dat met zo weinig mogelijk ondersteuning. Het moet wel een gevecht blijven. En uiteindelijk een overwinning. Ik weet nu al dat het veel emotie gaat opleveren maar het wordt positieve emotie.

Ik hoop ook dat er ruimte is voor plezier, lachen en lol maken. We hebben zicht op het overwinnen van kanker. Dat hoop ik oprecht.