Jeannette van Deventer

Ik ben Jeannette van Deventer, 54 jaar en getrouwd met Peter Zwaan. Geboren en getogen in het Westland maar sinds december woon ik in Amersfoort. Gelukkig mag ik nog mee met Team Westland want ze halen het 'meisje' wel uit het Westland maar het Westland niet uit mij! 

Vorig jaar ben ik voor het eerst mee geweest met Team Westland en dat was met stip de mooiste week van 2021! Ik had er wel een voorstelling bij maar dat het zo bijzonder zou zijn had ik niet verwacht. Mijn motivatie om mee te gaan was en is omdat kanker als een rode draad door onze familie heen gaat. In alle generaties komt het voor, er is een erfelijk gen en zelf moet ik om de 3 jaar een darmonderzoek omdat mijn vader een paar jaar geleden ook een zeer erfelijke vorm van darmkanker heeft gehad.

Ook in onze vriendenkring zijn er helaas al veel te veel die er mee te maken hebben gehad. Vorig jaar fietste ik ook voor Marian, Wendy en Miranda. Marian en Wendy zijn gelukkig genezen maar Wendy is haar lieve zus Miranda al op 47 jarige leeftijd verloren. Dus ook voor Miranda knal ik die berg weer op! Op mijn werk heeft inmiddels de 3e collega een hersentumor. Allemaal jonge mensen die nog midden in het leven staan. Kortom, ik heb veel om voor te fietsen en er is veel geld nodig voor onderzoek.

Ik kies voor Team Westland omdat je weet waar het geld heen gaat, er een enorme saamhorigheid is en er een geweldig bestuur actief is. Ik kijk er weer enorm naar uit om er met de andere deelnemers een fantastische week van te maken en heel veel geld op te halen. Ik ga 1 keer op de fiets omhoog en daarna wandel ik nog een halve berg omhoog. Want opgeven is geen optie.