Marian van Scheijndel

Team Westland stroomt zoals bij vele Westlanders door mijn bloed.

In 2010 ben ik voor de eerste keer mee geweest naar de Alpe d'Huzes als supporter van onze zoon Arno.
Hij heeft toe de Alp 6 keer beklommen. Onze andere zoon Sander en mijn man Gé gingen mee als techniker. Het was een prachtige ervaring met enthousiaste mensen. Gé en Sander gingen meerdere keren mee.

Het tweede jaar van de Tourmalet zijn we met Sander en zijn vrouw Eke meegegaan. Eke had borstkanker en net klaar met de behandelingen. Sander en zijn 2 stiefzonen hebben de berg beklommen en wij hebben ze aangemoedigd. Het was mooi, emotioneel en heel zwaar voor allemaal.
In 2018 en 2019 heeft Eke heel stoer zelf gelopen en Sander gefietst. Ook toen waren wij erbij. 

Sinds mijn pensionering in 2017 ben ik als secretarieel ondersteuner actief in De Goede Doelen Commissie. Dit vrijwilligerswerk geeft een mooie invulling aan mijn vrije tijd en door dit werk voel ik me zeer betrokken bij iedereen die kanker heeft of gehad heeft. 

Dit jaar ga ik zelf de uitdaging aan om de berg op te lopen. De man van mijn zangmaatje Tineke kreeg alvliesklierkanker en was binnen korte tijd overleden. Samen met haar ga ik de berg op met in mijn rugzakje nog veel meer mensen voor wie ik dit wil doen. Voor onze goede vriend Siem en voor zijn dochter Angela, voor Eke, voor Marian voor de man van Miriam en voor iedereen die er mee te maken heeft. Uit respect voor hen! Het zal niet makkelijk zijn, maar zonder strijd geen overwinning!