Marjon Verouden

Mijn naam is Marjon Verouden. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant (Geldrop) maar sinds 1980 woon ik in het Westland en voel me daar ook thuis. Ik fiets graag, zowel op een racefiets als op een gewone (traveller)fiets.  

De reden waarom ik mee ga is dat ik het belangrijk vind om je voor maatschappelijke doelen in te zetten. Voor mij is dat een kanker gerelateerd doel. Mijn moeder heeft diverse keren de strijd tegen deze ziekte mogen winnen maar helaas vecht ze nu weer tegen deze ziekte. Een aantal familieleden en vrienden hebben de strijd verloren. 

Waarom ik specifiek met Team Westland mee ga is dat al het geld wat door acties bijeen gehaald wordt ook volledig besteed wordt aan de strijd tegen kanker en kanker gerelateerde zaken. Het is heel inzichtelijk. Daarnaast (ik ga inmiddels voor de 5de keer mee om de Tourmalet op te fietsen) is het mooi om van de personen, bedrijven en instellingen die donaties hebben ontvangen, te horen waar deze donaties voor worden ingezet. Dit wordt op de diverse team Westland vergaderingen toegelicht. Team Westland is een geweldige groep mensen met een grote saamhorigheid en gedrevenheid om zoveel mogelijk geld op te halen.  

Vorige jaar ben ik door omstandigheden als supporter mee geweest. Het was prachtig om dit een keer vanaf de ‘andere kant’ mee te mogen maken. Ik weet hoe belangrijk de supporters zijn voor de deelnemers. Dit jaar ga ik weer als deelnemer mee. De 22ste juni 2022 wordt weer een geweldige dag. De wandelaars, lopers en fietsers die om 07.00 uur naar boven gaan. Iedereen die staat aan te moedigen en te helpen onderweg. Het ploeteren om de steile stukken te trotseren, de emoties bij het monument en de ontlading boven op de berg waar het leven gevierd wordt. Het wordt weer een geweldige dag met veel mooie momenten.

Team Westland is geweldig! Heel veel respect en ontzag voor Dirk, René en alle andere (bestuurs-)leden die zich zo voor dit doel inzetten en daarnaast ervoor zorgen dat iedereen een geweldige week heeft in juni. De manier waarop alles georganiseerd wordt is perfect, helemaal tot in de puntjes geregeld.
Heel veel dank!