Peter Zwaan

Wie ben je?
Ik ben Peter Zwaan, 56 jaar oud en tegen de tijd dat we omhoog fietsen ben ik alweer een week 57. Ik ben getrouwd met Jeannette van Deventer. Na 35 jaar Westland ben ik verhuisd van Naaldwijk naar Amersfoort. Maar nog steeds voel ik me Westlands, daarom ben ik blij dat ik toch weer mee mag met team Westland.

Wat is je motivatie om mee te gaan met Team Westland?
Er komt zoveel kanker voor en er overlijden nog veel te veel mensen op jonge leeftijd. Mijn moeder is op haar 53ste overleden aan kanker, mijn vader heeft kanker gehad en in mijn schoonfamilie komt het erg veel voor. Ook hebben we al een vrienden op te jonge leeftijd hieraan verloren. Daarnaast hebben we meerdere behandeltrajecten meegemaakt met vrienden.

Afgelopen jaren heb ik, ondanks de altijd nare situatie, ook vele mooie dingen gezien. Van mensen die snel een diagnose kregen en daardoor een grotere kans op genezing hadden, vrienden die 'schoon' waren tot enkele  mensen die extra reserve tijd kregen. Team Westland zorgt op zoveel manieren voor een betere kwaliteit van leven. Daar wil ik graag weer mijn steentje aan bijdragen.

Voor de hoeveelste keer ga je mee?
Voor de 2e keer

Ga je op 22 juni 2022 wandelen, hardlopen, wielrennen of mountainbiken en wat verwacht je daarvan?
Ik ga wielrennen. Ik wil minimaal 1x fietsen en 1x lopen, maar misschien wordt het wel 2 of 3x fietsen.  

Wat verwacht je verder dit jaar van Team Westland?
Dat we er met elkaar een mooie bijzondere week van gaan maken en ontzettend veel geld binnen halen.