Christine van Steekelenburg

Mijn naam is Christine van Steekelenburg.

Op 24 juni 2022 kreeg ik de diagnose borstkanker. Gelukkig geen agressieve vorm en ook geen uitzaaiingen. Een borst besparende operatie en bestralingen zouden afdoende moeten zijn. Er is bij mij een nieuwe techniek toegepast, namelijk het Sirius Pintuition System. Hierbij werd er een magneetje in de tumor geplaatst. Met een staafje wat geluidsgolven opvangt van het magneetje kon de chirurg de locatie van de tumor exact bepalen tijdens de operatie. Mede dankzij dit systeem is er bijna niets te zien van de operatie en loop ik nu weer vrolijk rond.

Tijdens een bezoek aan de mamapoli ontdekte ik in een folder van het Haga Ziekenhuis dat dit systeem door Team Westland betaald is. Toen ik op de site van Team Westland keek zag ik ook daadwerkelijk dat mijn chirurg, Dokter Yannink, de cheque in ontvangst nam.

Het eerste wat ik toen dacht was, als ik genees dan ga ik mee met Team Westland om de Col du Tourmalet te bewandelen en ga ik me inspannen om geld in te zamelen voor verder onderzoek. Hopelijk kunnen er dan nog veel meer mensen straks zeggen dat ze, net als ik, genezen zijn van kanker.