Dirk Huis

Ik ben Dirk Huis en mag de voorzitter zijn van Team Westland.

Ik ben in het tweede jaar van Team Westland erbij gekomen. Het jaar daarvoor was ik met wat vrienden aan het fietsen in de Alpen en daar kwam ik bekende mensen uit het Westland tegen. Deze mensen waren aan het fietsen voor Alpe d'HuZes. Eenmaal thuis gekomen werd ik benaderd om mee te gaan met de volgende editie en heb mij ingeschreven.

Team Westland brengt mij heel veel voldoening om je in te zetten voor je medemens. Als je later achterom kijkt, kun je je toekomstige opvolgers vertellen dat het leven niet alleen nemen is, maar juist je in te zetten voor zieke mensen een hoop te geven.

Ook maak je heel veel vrienden en sociale contacten voor het leven.

Ik zou na al die jaren een boek kunnen schrijven met anekdotes maar een leuke anekdote was denk wel dat we van de Alp naar de Tourmalet zouden gaan.

Dit gingen we vertellen op de laatste avond op de Alp. We hadden ons huiswerk goed gedaan. Theo Reitsma hadden wij een tekst laten schrijven en een indrukwekkend filmpje was er gemaakt. Het werd tegen onze verwachting muisstil in de tent en de meeste mensen zagen het niet zo erg zitten. Maar een groepje vaste Frankrijk-gangers zeiden "laten we het een kans geven". En daar ben ik hun nog steeds dankbaar voor. Dat wij met z'n allen een succes hebben gemaakt van de Tourmalet.