Team Westland doneert € 20.000,- voor de lokale samenleving

Waar sinds maart 2020 door corona heel veel donaties aan goede doelen zijn komen te vervallen, doneert Team Westland € 20.000,- aan goede doelen die bijdragen aan de lokale samenleving. Team Westland deelnemers hadden begin 2020 al diverse acties georganiseerd waardoor er ruimte is om de lokale goede doelen te ondersteunen aangezien kanker niet stil staat.

De eerste cheque van € 2.500,- van de 3 goede doelen die een cheque heeft mogen ontvangen is Brigitte Bosman van Stichting Bribos. Deze stichting zet zich in het HMC Anthoniushove in Leidschendam in om een thuis in het ziekenhuis te creëren, onder andere door koffie drinken in de 'inloopkamer' en verwendagen voor de oncologie patiënten.

Pamela Breas van Inloophuis Carma in Naaldwijk heeft een cheque van € 5.000,- mogen ontvangen. Het inloophuis draait vooral op donaties en giften en is de ontmoetingsplaats in het Westland voor iedereen die geraakt is door kanker. Momenteel zijn zij minimaal geopend, maar bieden zij wel de ontmoetingen aan door 1-op-1 gesprekken of wandelingen en online activiteiten voor alle leeftijdsgroepen.

De laatste cheque van € 12.500,- is voor Karlien Weerdenburg van het Ronald McDonald Huis Den Haag. De gastenkamers in het Haga Ziekenhuis in Den Haag zijn gelukkig sinds kort weer geopend. Hierdoor kunnen ouders waarbij hun kind is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis (gevestigd in het Haga Ziekenhuis), dag en nacht dichtbij zijn. Met de cheque dragen wij bij in kosten voor deze overnachting(en).

Team Westland voelt zich dankbaar voor de inzet van alle deelnemers om geld bijeen te brengen, om zo mooie lokale initiatieven te kunnen en blijven ondersteunen.