Afgelaste Wielepetcross levert toch nog € 37.500,- op!

Donderdag 12 maart stonden alle spinfietsen klaar voor de DRV/ERP Wielepetcross 2020. En toen was daar de persconferentie die heel veel stil legde, zo ook de Wielepetcross. Dit jaar zouden er op vrijdag 930 kinderen van 12 verschillende Westlandse scholen mee doen. Vrijdagavond zouden de fietsen bezet worden door rugbyclub The Hookers en zaterdag 13 maart waren de fietsen 3 uur lang uitverkocht. Ook het weer voor de hardloop- en wandelcross zat mee.

De basisschool leerlingen die de vrijdag zouden fietsen, hadden hun geld al opgehaald. En het bericht bereikte de organisatie dat het geld alsnog gedoneerd zou worden aan Team Westland. Een alternatieve datum voor de Wielepetcross, zat er helaas niet in. Daarom is een clubje van 30 Team Westlanders een rondje basisscholen gaan doen. Op elke basisschool is een klein feestje gevierd. Zo werd er gedanst, kreeg de school een boekenpakket met 30 boekjes van René Kops alias "De Leesmees" om hiermee moeilijke gesprekken in groep3 / 4 te behandelen als iemand ziek is, en kregen de kinderen een bon om bij de plaatselijke ijscoman een ijsje te halen.

Het clubje fietsende Team Westlanders eindigde de dag bij rugbyclub The Hookers. De rugbyclub vertelde ons, dat het logo van Team Westland aankomende seizoen op de shirts van het 1ste en 2de elftal zal staan! Ook hadden zij een cheque van €4.000,- voor Team Westland.

Fitwinkel Naaldwijk had voor de Wielepetcross een spinfiets beschikbaar gesteld. De lotenverkoop hiervoor heeft €2.000,- opgebracht.

Samen met het geld dat de scholen bij elkaar hadden gehaald, komt het eindbedrag van de Wielepetcross 2020 op €37.500,-. Een prachtig bedrag, voor een evenement dat helaas geen doorgang kon vinden!

Op 12 en 13 maart 2021 staat de nieuwe editie van de Wielepetcross 2021 gepland.
Tot dan!

Fitwinkel Naaldwijk had voor de Wielepetcross een spinfiets beschikbaar gesteld. Het lot (0525) van de spinfiets is getrokken bij rugbyclub The Hookers. De winnaar (Tim van Adrichem) heeft inmiddels zijn fiets thuis staan, die heeft de fitwinkel bij hem thuis gebracht.