Team Westland verrast het Haga Ziekenhuis met cheque

Team Westland 2021 is gestart en kijkt langzaam vooruit naar 6 oktober voor het beklimmen van de Col du Tourmalet. Na een start is stil zitten niks voor Team Westland. Zo ook niet met het uitreiken van cheques aan Goede Doelen en onderzoeken naar en apparatuur bestemd voor kankerbehandelingen. 

Goede Doelen commissie leden Linda Zwinkels-Damen en Bob Knippenberg hebben tijdens het chirurgenoverleg van het Haga Ziekenhuis in Den Haag, oncologisch chirurg mevrouw dr. I. Jannink verrast met een cheque van € 44.250,-. Met deze cheque kan het SIRIUS Pintuition System geheel worden toegepast. Met het Pintuition system worden niet voelbare mammatumoren, oftewel borsttumoren, exact gelokaliseerd. Na het inbrengen van een magnetisch zaadje op de plek van een niet gevoelde, maar op de foto wel aanwezige, mammatumor kan de chirurg met een sensor deze plek exact terugvinden. Alleen het zieke deel wordt nu verwijderd en het gezonde borstweefsel blijft gespaard. Het voordeel van het SIRIUS Pintuition System ten opzichte van de huidige behandelmethode met een metalen lokalisatiedraad of radioactieve zaadjes is, dat het magnetische zaadje ruim voor de operatie kan worden ingebracht en vaak met een kleinere operatie kan worden uitgevoerd. 

Een grote stap vooruit in de patientvriendelijke behandelingen van mammatumoren en daarbij een nog betere kwaliteit van zorg!