Weer donatie voor geredde groenten en fruit naar Team Westland

’s-Gravenzande – Opnieuw heeft Team Westland een donatie ontvangen vanuit de verkoop van geredde groenten en fruit. Marja van der Ende van 'Fietsen voor m’n eten' ontving op 5 april na afloop van het Healthy Food Congress de nog bruikbare etenswaren die voor decoratie waren ingezet tijdens het congres, uit handen van organisator Maurice Wubben. De verkoop daarvan leverde bijna 400 euro op voor het goede doel.

Op zaterdag 6 april plaatste Marja in samenspraak met Kaasmeester Richard de geredde groenten en fruit in een kraampje in de winkelstraat van ’s-Gravenzande. Ook de Kaasmeester zet zich momenteel in voor Team Westland door 25% van de opbrengst van de ‘Team Westland’-kaas te doneren. Een samenwerking tussen Richard en Marja was voor een dag dus snel geregeld.

De nog niet verkochte groenten werden na afloop door Marja in een onbemand stalletje bij haar huis geplaatst, waar de verkoop tot maandagavond nog even doorging. Dinsdag werd het restant door de vriend van Marja meegenomen naar zijn werkplek Van Duyvenvoorde Flowers & Plants, die er nog eens 50 euro mee ophaalde. Het totaalbedrag wordt deze week op de bankrekening van Team Westland bijgeschreven.

'Fietsen voor m’n eten' is een groeiend platform van consumenten, die hun eten bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers bij elkaar fietsen. Initiatiefnemer Marja is tegen verspilling en heeft inmiddels al drie acties georganiseerd om groenten en fruit van de prullenbak te redden, waarvan twee voor Team Westland. In haar Facebookgroep vindt ze de meeste afnemers die er vervolgens de lekkerste gerechten van maken en dit weer delen op Facebook.