Sponsoravond in Sint Jozefkerk brengt € 3.147,- op


Zaterdagavond 10 juli was er een sponsoravond in de St Josephkerk in Wateringen voor Team Westland.
Walther Burgering – dit jaar voor het eerst deelnemer- organiseerde met een klein voorbereidingscomité deze activiteit waarbij zo’n 65 personen een zeer gevarieerd muziekprogramma kregen voorgeschoteld. Daarnaast was er een kleine veiling van kavels met mooie diensten en cadeaus. De totaalopbrengst was € 3.147,-.

Van Spaanse gitaar tot Led Zeppelin
Acht verschillende gezelschappen waren gevraagd én hadden toegezegd om op te treden. Het Trio Onbedoeld deed de aftrap met enkele gezongen populaire songs ondersteund door gitaar. Daarna liet Mary Vromans een paar mooie liederen klinken vanaf het elektronisch orgel. Zij begeleidde daarna Piet Onings, die het bekende You’ll never walk alone voor het publiek zong.
De tweede sessie werd ingeluid door de Cantorclub uit Zoetermeer. Zij brachten op theatrale wijze enkele musicalliederen. Wilma Tangel nam ons mee op haar Spaanse gitaar naar Zuid-Amerikaanse sferen, waarna het dwarsfluitduo Karin en Lidy aantrad voor een kort intermezzo. Vincent Janse kon zijn liefde voor Led Zeppelin niet verbergen en liet de scheurende gitaar en zang van deze rockband door de kerk schallen.
Marie-Christine Goergen begeleidde zichzelf op de piano aan het begin van de derde sessie met een muzikaal verteld verhaal over fietsen, bergen en prestaties. Tot slot zongen diverse zangers van jongerenkoor Corbulo Nederlandstalige popsongs waarbij het liefde en zonnestralen regende.

Kavelveiling
De aangeboden kavels liepen uiteen van een groepsworkshop Schilderen als Bob Ross tot aan een Boottocht door het Westland, van een Italiaans diner tot aan een workshop Bibliodrama en van een e-bike steps toer tot een gesigneerd schilderij van Paul Kerrebijn. Er werd driftig op geboden en niets was te veel voor het goede doel.
Ondanks de coronacrisis deden ook de Wateringse winkeliers een duit in het zakje en hadden een gevarieerd aanbod geleverd aan producten en waardebonnen. Die vonden gretig aftrek voor veelal meer dan de winkelwaarde.

Mooi bedrag
Veilingmeester Piet Onings leidde het geheel in goede banen en kon aan het eind van de avond tientallen gedoneerde planten voor een spotprijs meegeven aan de enthousiaste bezoekers. Walther keek met veel genoegen terug op deze sponsoravond, die naast gezelligheid een mooi sponsorbedrag in het laadje bracht. “Het was geweldig om mensen – na corona- weer te zien genieten van een avondje uit én geld in te brengen voor Team Westland. Met inachtneming van de maatregelen hebben we hen een onderhoudend programma voorgeschoteld. Het was sowieso al fantastisch dat iedereen die gevraagd was een muzikale inbreng te leveren direct JA zei en enthousiast was. Dit smaakt naar meer.