Stichting NaZorg Westland

In Naaldwijk is donderdag 3 januari de stichting NaZorg Westland gelanceerd. Deze stichting is opgericht met als doel een betere begeleiding voor uitbehandelde kankerpatiënten. Oprichters zijn deelnemers aan het wandelproject van Team Westland, de zogenoemde Walk to the Tourmalet. De hiernaar vernoemde Tourmaletkamer, die zich bevindt in de tuin van inloophuis Carma in Naaldwijk, zal 2 februari worden geopend.

Drie jaar geleden is het initiatief voor de oprichting van een stichting als deze genomen door kankerpatiënt Frans van Bentvelzen. Voor dit initiatief is dan ook drie jaar geld opgehaald door het lopen van de Walk to the Tourmalet. De betrokkenen hadden zelf of in hun omgeving meegemaakt dat het nazorgtraject in heel wat gevallen niet voldoende aansloot bij het herstelproces. 

Inloophuis Carma, een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten, faciliteert de ruimte voor de nieuwe stichting. Hoewel er overlap is tussen de twee plekken, biedt NaZorg Westland meer ruimte voor uitbehandelden die er geen behoefte aan hebben om zich te mengen in de zorgen van mensen die nog in behandeling zijn. Bezoekers van de Tourmaletkamer zijn vanzelfsprekend ook welkom bij de activiteiten van inloophuis Carma.