Tour de Cyclomoteur, 25 mei 2019

Na maanden van voorbereidingen, vergaderen en brainstormen, was het dan toch ineens zaterdag 25 mei. En vindt ons evenement plaats voor Team Westland, om zoveel mogelijk geld op te halen voor die vreselijke ziekte kanker. 

De dag begon druilerig en met gekruiste vingers hoopten wij op een mooie opkomst bij de brommerclub O.B.C de Oudcamp.
Vanaf 11:00 uur konden de deelnemers zich inschrijven en onder het genot van een kop koffie alle brommers van de overige deelnemers bekijken. Het weer knapte gelukkig snel op en er kwamen steeds meer enthousiaste mensen aangereden.

Om 13:00 uur vertrokken er ruim 135 ronkende en brullende brommers en scooters van het erf onder begeleiding van Peet, die goed zichtbaar was, door de grote Team Westlandvlag achter op zijn bolide. Met een superleuke rit door vele polders en dorpen, werd er een tussenstop gehouden bij het Puchmuseum van Leo van Kester aan de Bovendijk in Wateringen.

Onder het genot van een kop koffie met een lekkere plak cake werden we overladen met enthousiaste reacties, leuk om te horen! Het zonnetje deed steeds meer zijn best om achter de wolken vandaan tevoorschijn te komen. Dat belooft wat voor de rest van de dag! Na een klein uurtje vertrokken alle bolides weer om hun rit voort te zetten en om 16:30 uur aan te komen aan het Nollaantje 53 in Maasdijk.

Voor de inwendige mens stond van alles klaar om even bij te komen, de benen te strekken en bij te kletsen met een grote club aanwezigen, aangevuld met gasten welke ook inmiddels aan waren komen waaien. De DJ Ronald van Sol Events en optredens van volkszanger Koos Jansen brachten de sfeer er goed in. Rond 18:00 uur kwam Alphons de Wit op het podium om de mooie kavels van de veiling onder de hamer te brengen. Dit ging met veel vertier en plezier! Wat een enthousiasme was er zeg!! In één woord; GEWELDIG!! Na een bedankje van onze kant naar Alphons met een prachtige bos bloemen en een pakket vol heerlijke dranken, verkocht hij deze nog even onder de aanwezigen… tenslotte is alles voor ons Team Westland!! Onder een daverend applaus verliet onze geweldige veilingmeester het podium om daarna nog even een 'klein' feestje te bouwen! Om 23:00 uur sloten we een prachtige dag af met een overweldigend gevoel van dankbaarheid!

Een totaalopbrengst van € 35.500,-... daar zijn wij toch ook wel een beetje stil van met elkaar!!

DANK-DANK-DANK voor iedereen die ons geholpen heeft, in wat voor vorm dan ook, dit hadden wij nooit alleen kunnen doen. Wat een dag, we kijken er met een heel goed gevoel op terug!!! 

Lieve groet van de meiden van Tour de Cyclomoteur,

Petra Vellekoop- Petra van der Ende – Aurelia Plomp  – Mirjam van der Meijs – Patricia de Zeeuw